Homepage - Boek
Boek

BOEK – Fwiet! Fwiet!

De passie van het vogelkijken.

Vogels kijken is de grote passie van de bekende cabaretier Begijn Le Bleu. In Fwiet! Fwiet! tekent hij met fijne pen de wonderlijke wereld van vogels en vogelaars en maakt hij je deelgenoot van zijn ervaringen. Je hebt spijt dat je niet zelf de groenling ziet wegfladderen als een vliegend kleurboekje van groene en gele spatten. Hij toont je waarom de frle pootjes van vogels niet bevriezen, wat takkelingen zijn of honkmannen. Wanneer hij beschrijft hoe een rietzangertje als een acrobaat zit te wiegen op een rietstengel, begrijp je waarom hij stil is van zoveel eenvoudige schoonheid.

In het boek zijn QR-codes opgenomen die leiden naar de succesvolle podcast-reeks Fwiet! Fwiet! Urenlang luisterplezier voor vogelaars natuurliefhebbers en iedereen die meer willen weten over alles wat vliegt en veren heeft.

“Hij blijkt niet enkel een goede interviewer maar ook een begenadigd verteller.” – Natuur.Oriolus

“Een boeiend verhaal? Dat zijn ze eerlijk gezegd allemaal.” – Visdief. Nl

“En in verhalen vertellen is Le Bleu sterk. Door zijn vertelstijl lijkt het wel alsof je met hem mee op pad bent. Je ziet hetzelfde, en beleeft hetzelfde. Zalig.” – Bond Beter Leefmilieu

Bestellen?

Mail naar fwietfwiet1@gmail.com met vermelding van je naam, adres en het aantal exemplaren. Je krijgt een reply met het te vergoeden bedrag. Na storting wordt het boek verzonden.

 

 

BOEK – De Ronde van Begijn – UITVERKOCHT

Een persoonlijk eerbetoon aan de prachtigste sport ter wereld.

Drie jaar lang volgde comedian Begijn Le Bleu zijn hart. Hij stortte zich namelijk op zijn passie: de koers. Begijn begaf zich naar wedstrijden, presenteerde supportersfestijnen en babbelde met wielrenners, ploegleiders, organisatoren en wielerliefhebbers, zoals Tiesj Benoot, Edward Theuns, Zico Waeytens, Yves Lampaert, Tom Steels, Oliver en Lawrence Naesen en vele anderen. Tussen al dat bier en zweet door probeerde hij ook de liefde voor het fietsen terug op te pakken, met wisselend succes.
Dit boek vormt de neerslag van zijn belevenissen in wielerland en bevat een wervelende mix van columns, interviews, kortverhalen en dagboekfragmenten. Een eerbetoon aan zijn favoriete sport.
Tegelijkertijd met de lancering van zijn boek, start Begijn met een wielershow langs cultuurcentra in Vlaanderen. In Koerscaf ontvangt hij prominente gasten, zoals Nick Nuyens, Nico Mattan en Bart Wellens.

De pers over de Ronde van Begijn:

“Met ‘De Ronde van Begijn’ heeft Begijn Le Bleu een van de mooiste en meest complete koersboeken van het jaar geschreven”. Primo

“Met boeken over de koers kun je de Muur van Geraardsbergen twee keer plaveien maar deze dikke pil van comedian Begijn Le Bleu verdient een plek op het podium”. Het Nieuwsblad

“Het geheel heeft wat weg van een ratatouille, maar de koersliefde druipt ervan af en Le Bleu heeft bovendien een fijne pen. Het wordt allemaal extra plezierig doordat de lach en vooral de zelfspot nooit ver weg zijn, en zo is deze ratatouille uiterst smakelijk”. Procycling

Te verkrijgen:

De Ronde van Begijn is te verkrijgen na de gelijknamige voorstelling van Begijn in de Culturele Centra, in de betere boekhandel of hier online.

Specificaties:

Uitgeverij Horizon
Nederlands
288 blz.
15,5 X 21 cm
22,50 Euro
Ebook: 9,99 Euro